Johan Franke

Ik collecteer omdat:

Beste familie en vrienden.
Na lang wikken en wegen heb ik besloten te vertrekken voor weer een ultra fietstocht.
Ik vertrek woensdag 20 september met de Flixbus met fiets vanaf het hoofdstation in Groningen naar de Hanzastad Lubeck om vervolgens donderdagmorgen vroeg te vertrekken langs de Hanzasteden aan de Ostseekust zoals op bijgaande kaart is aangegeven over een afstand van circa 1000 km.
Na Berlijn zal ik afbuigen via de Elberoute naar Hamburg om vandaar met de flixbus terug te keren naar Groningen.
Daarvoor zal ik een uitstapje maken vanaf Stendal naar Ludwichslust een voor mij bekende regio waar ik na de val van de muur begin 1990 tot 1996 nog een aantal jaren ook samen met wijlen zoon John meubelzaken heb gehad Meubelgigant “Möbel aus Holland”
Drie jaar geleden fietste ik van Nice dwars door Frankrijk naar San Sebastian en langs de westkust terug naar Bordeaux ( foto aan de golf van Biskaje)
In middels twee jaar geleden “toen het nog kon” fietste ik samen met mijn zoon John met als kwartiermaker Lydia zijn vrouw in een camper met Guus de hond nog een beladen tocht vanaf de Pyreneen naar Santiago de Compostela ( foto)
John was toen al terminaal ziek en is helaas aan de verschrikkelijke ziekte longkanker op 4 maart dit jaar overleden.
Het is voor ons allemaal een groot verlies en moeilijk te accepteren.
Iedereen verwerkt zo`n gemis op zijn eigen manier. Voor mij is fietsen on my own de beste manier om de kop leeg te maken en een soort van therapie het verleden te accepteren.
Heb met Johns familie overlegd deze tocht op te dragen aan hem en u in alle bescheidenheid te vragen voor een donatie aan Longkanker Nederland.
Johns streven was een bus voor kankeronderzoek te realiseren zodat in de toekomst vroegtijdig deze rotziekte zal kunnen worden opgespoord.
Zal op mijn bijna 83 ste nog een beste klus worden maar ik doe bij leven en welzijn wat nog in mijn vermogen ligt, heb er wel zin in.
Ik zal jullie voor zover mogelijk op FB dagelijks op de hoogte houden van mijn escapades.
Ik zie uw belangstelling met veel plezier met veel plezier tegemoet.
Groeten.
Johan Franke.

57

Donaties

€ 1.600

Opgehaald